Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen täcker förlust

/
  • Verksamheten vid slalombacken i Edsbyn gick med förlust under den gångna vintersäsongen. Edsbyns Alpina tvingades öppna hela backen senare och stänga den tidigare än beräknat på grund av mild väderlek.

Verksamheten vid slalombacken i Edsbyn gick den gångna vintersäsongen med förlust. Edsbyns Alpina gick back med 220 000 kronor.

Annons

Det var på grund av vädrets makter, som man förlorade minst fem veckor och som klubben inte fick full täckning för.

– Vi kunde öppna hela backen tre veckor senare än beräknat. Vi tvingades sedan stänga två veckor tidigare, när det började töa, säger Björn Ingesson för Edsbyns Alpina.

Tekniska nämnden beslutade därför vid sitt senaste sammanträde att gå in och täcka halva förlusten, det vill säga med 110 000 kronor. Men även 110 000 kronor som Edsbyns Alpina nu måste stå för är mycket pengar.

– Det är tufft. Vi vill sträva efter en långsiktig lösning. Anläggningen är nu i topptrim. Det är bara vädret vi inte kan göra något åt, säger Björn Ingesson.

Arena Forsparken, Alfta får ekonomisk hjälp av kommunen när det gäller att renovera en kompressor till ishallen. Den totala kostnaden är 155 000 kronor, och av dessa bidrar kommunen med 115 000 kronor.

Edsbyns IF får 18 000 kronor för att täcka kostnaderna för en vattenläcka, det vill säga för att gräva upp, åtgärda och sedan gräva igen en skadad ledning.

Vidare antog tekniska nämnden planförslaget för området väster om Voxnan i centrala Edsbyn, där det ska finnas möjlighet för intresserade att bygga bostäder. I planen ingår också en lösning av problemet med korsningen Uraforsvägen och Celsiusgatan.

Tekniska nämnden beslutade också om att samråd nu ska ske om den nya centrumplanen för Alfta tätort. Samrådet ska pågå till och med den 15 september och förslaget kommer att finnas utställt i Alfta bibliotek samt utanför apoteket.

Nämnden diskuterade även ett område väster om Gamla Faluvägen i Edsbyn, nära bron över järnvägen. Det råder delade meningar om det området ska användas av småskaliga företag eller om det ska byggas bostäder där.

Mer läsning

Annons