Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knattebandyn får hjälp

/
  • Kusinerna Jakob Törnberg, 4 år, och Max Törnberg, 5 år, hör till Knattebandyn i Edsbyn. De unga spelarna får nu chansen att gratis låna komplett bandyutrustning, innan familjen bestämmer sig för om man ska köpa egen utrustning.

Knattebandyn i Edsbyn har fått sponsorhjälp av Svenska fönster. Den innebär att barn upp till åtta år nu gratis får låna komplett bandyutrustning för att kunna prova på. Klubba, tröja, boll och en vattenflaska får de behålla hur de än sedan väljer att göra.

Annons

Barnen behöver inte heller betala någon aktivitetsavgift. Den bjuder företaget också på. Medlemsavgiften på 60 kronor, som även innehåller en försäkring, betalar man dock.

Det är Vd för Svenska fönster Henk Noback som har tagit initiativ till denna satsning som ingår i det fleråriga sponsorsamarbetet som Svenska fönster och Edsbyns IF bandy har.

– Jag tycker det är viktigt med ungdomssport och att så många som möjligt kan vara med och prova på. När barnen är små så vill de gärna prova på olika sporter och det kostar ofta ganska mycket pengar. Det här upplägget tar bort det ekonomiska hindret, säger Henk Noback i en kommentar.

Det rör sig om en riktad insats för de minsta. Låneutrustningen består av skridskor, hjälm handskar och halsskydd som pojkar och flickor får låna under den tid de provar om bandy är något för dem. De får chansen att känna sig för innan de eventuellt bestämmer sig för att köpa egen utrustning.

Någon tidsbegränsning för hur länge man får testa är inte satt. Man provar så länge man är osäker.

– Detta kan på sikt betyda att fler barn som vill spela bandy kan göra det. Vi har tappat lite de sista åren. Många barn hamnar vid datorn. Det är bra att de kan börja röra på sig, säger Michael Sundberg som är med och leder knattebandyn i Edsbyn.

Dels finns Kubens bandyskola som samlar runt 25 barn två dagar i veckan. De flesta spelarna där är pojkar.

Bandykul för flickor finns också för tjejer i de yngre åldrarna.

Michael Sundberg hoppas denna möjlighet ska underlätta för hela familjen ekonomiskt. Fler får möjlighet att vara med och prova. Kanske når man nya grupper av barn.

Mer läsning

Annons