Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk folkparkskväll

På fredagen blir det festligt i Forsparken i Alfta, då två riktiga publikdragare gästar den klassiska folkparken under en och samma kväll.

Annons

Folkliga rockbandet Stiftelsen och dito dansbandet Black Jack är två akter som var för sig brukar borga för rätt rejält med publik vart än de spelar. När nu båda banden sammanstrålar på samma plats under en kväll så torde det innebära en säker – och bred – publiktillströmning.

– Ja, det ser hyfsat ut på förköpsfronten, de sista dagarna har det börjat ramla på ordentligt. Vi måste ha 1 500 personer i publiken för att det ska bära sig och vi är på god väg dit. Jag gissar att vi hamnar ungefär där till slut, plus att jag tror att en hel del kommer "på dörren" också, säger arrangören Mikael Lindblom.

Kvällen i Forsparken erbjuder två danspaviljonger, en med disco och en med dans, plus scenframträdande av Stiftelsen.

– Tanken är att det ska vara samma upplägg som en klassisk folkparkskväll.

Det är en konkurrensutsatt helg du har valt för ett så här pass stort arrangemang – Storsjöyran i Östersund och Karlslundsfestivalen i Bollnäs. Hur ser du på konkurrensen?

– Det som händer i Östersund har jag inte ens tänkt på, under sommaren är det alltid något som händer. Det går inte att hitta en helg i juli då det inte finns något stort evenemang inom 30 mils radie. Sen när det gäller Karlslundsfestivalen så hade jag faktiskt inte i tanken när jag började jobba med bokningarna att det var samma helg. Det är aldrig bra att krocka med andra lokala arrangemang så det var absolut inte någon målsättning, men det här var det enda datum som fungerade för mig och de här banden och jag ville inte dra mig ur när allt var klart till 99 procent.

Mikael Lindblom tror ändå att det finns plats för två stora musikhändelser i området under fredagen:

– Ja, det är ju lite olika genrer. Men visst, det finns säkert en del folk som får lite huvudvärk och har svårt att välja.

Mer läsning

Annons