Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karolina säljer kläder på webben

/
  • Karolina Norlin i Edsbyn säljer ekologiska kläder från internationella företag på sin webbutik, Buy My Outfit.

Karolina Norlin i Edsbyn är en tjej som vågar sig på att bli egen företagare genom att satsa på försäljning av miljövänliga kläder på Internet.

Annons

I en fastighet som en gång i tiden var en konsumaffär på Borgen i norra Edsbyn bor Karolina Norlin, 31 år, med sambon Jörgen Persson och sönerna Sigge, 4 år, och Stanley, 1 år.

För tre månader sedan startade Karolina webbshopen Buy My Outfit där hon säljer kläder som är gjorda i ekologiska eller återvunna material.

- Det är kläder som känns etiskt rätt för mig att sälja, säger hon.

Klädföretagen hon säljer kläder åt är internationellt kända och hon har själv tagit kontakt med dem.

Just nu är det en inkörningsprocess och att göra sig synlig på Internet där utbudet är stort är inte det lättaste.

- Det gäller att blogga och twittra för att sprida ut budskapet om butiken, säger hon.

Den lokal där hon förvarar kläderna är som en butik med kläderna fint upphängda, disk och skyltfönster. Någon försäljning där har hon dock inte.

- Lite längre fram kanske jag kommer att ha öppet här en gång i veckan, säger Karolina.

Tidigare sydde Karolina mycket barnkläder som hon sålde. Nu hinner hon inte med det längre. Hon avslöjar att det här med att sy kläder inte var någon barndomsdröm precis.

- Jag hatade att sy som ung och valde träslöjd framför syslöjd. Intresse för kläder har jag däremot alltid haft och för att kunna sy kläder måste jag ändå lära mig att sy.

Och lärt sig sy har hon gjort riktigt ordentligt genom en kurs i sömnad och mönsterkonstruktion vid Forsa folkhögskola. Hon har även pluggat konstnärlig utveckling vid högskolan i Gävle.

Det här med kultur har alltid legat Karolina varmt om hjärtat varför hon sysslat med många kulturprojekt. Hon var bland annat med och startade Woxstock i Edsbyn.

Mer läsning

Annons