Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampanj med lägre hyra i Alfta

Ungdomar, äldre som vill flytta från sina hus – och jobbpendlare från Bollnäs. Det är tre målgrupper som Aefab hoppas locka till sig med en ny kampanj, där hyrorna sänks rejält på vissa håll i Alfta.

Annons

Betala 25 procent av hyran i sex månader. Därefter halva hyran i ett år, och slutligen 75 procent av hyran i ytterligare ett halvår. Den sänkningen kan de som flyttar in i vissa av Aefabs lägenheter under den kommande tiden räkna med.

Bostadsbolaget har nämligen startat en kampanj för att locka nya hyresgäster – till Östra Kyrkogatan och Oldanielsområdet i Alfta. För medan efterfrågan på lägenheter i Edsbyn är stor har det varit svårare att fylla lägenheterna i det här området. Nu försöker man göra området mer attraktivt.

– På Östra Kyrkogatan har vi dragit igång ett utvecklingsprojekt där vi ska göra utomhusmiljön bättre och öka trivseln på området. Och vi har ett likadant projekt på gång på Oldaniels, berättar Victoria Selin, informationsansvarig på Aefab.

Och med kampanjen är tanken att nya hyresgäster ska upptäcka fördelarna med området.

– Vi hoppas att flera ska vilja flytta hit nu, få upp ögonen och se att det är ett trivsamt område. För det är det, tycker jag, säger Selin.

Kampanjen riktar sig både mot äldre som funderar på att sälja huset och flytta till enklare boende och mot arbetspendlare som bor i Bollnäs kommun. En annan viktig målgrupp är – ungdomar.

– På det här sättet kan vi ge unga en chans att flytta till sitt första egna boende.

Vad kommer det här att kosta för Aefab?

– Det är inga kostnader för oss, utan vi får intäkter på de lägenheter som idag inte är uthyrda på de områdena.

Mer läsning

Annons