Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julshow med Viksjöforsbaletten

/
  • Över 100 barn och ungdomar medverkade under torsdagens julshow i Viksjöfors. Publiken fick se en rad olika typer av dans, allt från klassisk balett till musik av Michael Jackson. Lasse Fagernäs gjorde ett hisnande nummer högt ovanför golvet.

Viksjöforsbaletten bjöd på torsdagskvällen in till sin både charmiga och proffsiga julshow i Viksjöforsskolans gymnastiksal. Salen blev mer än fulsatt.

Annons

Julshowen är ett samarbete med pilotklasserna från projektet ARTinED samt musiker och dansare från EU-projektet Ocarina. Ocarina-deltagarna har under veckan övat i Skålsjögården.

Showen började med att elever från Celsiusskolan i Edsbyn och Viksjöfors skola gestaltade vatten i olika former.

Ett par starka nummer var dels ett par danser till sång av Edith Piaf, dels ett dansnummer inspirerat av den tid då sekreterarna skrev på skrivmaskin.

Lasse Fagernäs gjorde ett hisnande nummer högt ovanför golvet med hjälp av ett långt vitt tygstycke. Nedanför dansade en grupp änglar.

Nu på fredag den 21 december fortsätter dansfesten i Kulturhusets stora sal i Bollnäs. Där bjuder Viksjöforsbaletten och Bollnäsbygdens spelmanslag in till Ocarina show. Det är en dans- och musikföreställning med deltagare från olika länder.

Det är länder som England, Portugal, Cypern, Rumänien och Sverige.

Mer läsning

Annons