Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julkonsert i Byagården

/
  • – Jag gillar Runemo och Byagården. När jag var ny i Hälsingland kom jag hit och tyckte redan från början det är en mysig lokal, säger Britt Bern som här har samlat Tina Dahlström och Linda Eriksson vid pianot.
  • På lördag den 17 december blir det åter julkonsert med Britt Bern i Byagården, Runemo. Kul i jul heter årets konsert.

I år kommer Britt Bern tillbaka med en ny julkonsert, eller happening som hon även vill kalla den. Kul i jul heter årets konsert på lördag den 17 december i Byagården i Runemo.

Annons

– Man ska ha kul. Jag vill tillfredsställa alla sinnen. Jag vill även att publiken ska ha något att titta på, när de går på konsert. Både se och höra, säger Britt Bern.

Britt är själv konferencier under kvällen. Hon har även haft julkonserter i Järvsö tidigare. Men hon är förtjust i Byagården, gamla IOGT-NTO, och dess atmosfär i Runemo.

Årets konsert börjar hemma i sovrummet hos fyra flickor. Det är dagen före julafton och flickorna fnittrar och pratar medan de slår in julklappar och de sjunger. Före varje sång kommer en vers att läsas upp.

Historien går över i en dröm och då gör en av kvällens gästartister entré, Fred Lundman som också brukar kallas Piteås Johnny Cash. Fredrik är bara 19 år. Han har gjort sig känd genom att medverka i Talang 2011 och Idol 2011.

Fred Lundman får sedan en egen avdelning under julkonserten. På plats finns även tenoren Freddy Amigo från Talang 2010.

Med Britt Bern kommer åtta personer att medverka på scen. Bland dem finns 17-åriga Linda Eriksson från Edsbyn som är en av Britts sångelever. Linda går vid Voxnadalens gymnasium och läser andra året på naturvetenskapligt program.

Tina Dahlström, som ursprungligen kommer från Järfälla, Stockholm, bor numera i Arbrå. Hon sjunger också för Britt och har tidigare framträtt i olika kyrkor med sin sång.

Tinas son Adam Dahlström är både en duktig pianist och arrangör. Han kommer upp till Runemo på lördag för att medverka i julkonserten. Britt har planer på att göra en show tillsammans med honom.

Den som vill lyssna på klassiska julsånger kan bespetsa sig på White christmas, Stilla natt, O helga natt och Gläns över sjö och strand bland andra.

Mer läsning

Annons