Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvefelt berättade om sin svåra tid

/

Ulf Järvefelt kommer aldrig att kunna betala tillbaka sina miljonskulder. Det säger både åklagaren och försvarsadvokaten.

Annons

Åklagaren anser att Ulf Järvefelt har snedvridit konkurrensen i bandyn och att det ska påverka straffvärdet. Järvefelts försvarare höll inte med:
- Det är knappast så att han ska dömas hårdare för att Edsbyn vunnit SM-guld i bandy, sa advokat Jan Karlsson.
Under fredagens rättegång berättade Ulf Järvefelt själv om en pressad tid. Han har sålt villa, sommarstuga, bil, värdepapper, konst och skulpturer. Näringsförbudet blev ett hårt slag för honom som länge varit egenföretagare. I dag arbetar han som konsult men med en oregelbunden inkomst.
Han berättade om hur hälsan sviktat och hur han kämpar för att ta sig igenom krisen. Han tog också upp mediernas bevakning, som han upplever som oerhört pressande:
- Jag är en otroligt offentlig person, sa Ulf Järvefelt inför rätten.
Både advokaten och åklagaren konstaterade att Järvefelt troligen aldrig kommer att kunna betala de mångmiljonbelopp han krävs på. Hans advokat räknade till ungefär 50 miljoner kronor i skadestånd och skattekrav.
- Det är ofantliga belopp, sa Ulf Järvefelt själv.
Förhandlingen i hovrätten handlar om han ska dömas på ett annat vis än i tingsrätten och i så fall hur. Ulf Järvefelt vill slippa fängelse eller åtminstone få ett kortare straff än tre år. Han vill också att skadeståndsbeloppet på 18,6 miljoner kronor sänks.

Läs mer om rättegången i lördagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons