Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirationsdag för start av UF-företag

/
  • Oskar Jonsson och Filip Franzén är två av eleverna som ska starta UF-företag i år.

Föreläsningar, workshops och planering. Det ägnade sig årets UF-företagselever på Voxnadalens gymnasium åt under fredagens kickoff.

Annons

Tre program, Samhällsprogrammet med inriktning ekonomi, Teknikprogrammet och Industriprogrammet, på Voxnadalens gymnasium kommer att starta UF-företag i år. Sammanlagt är de runt 20 grupper, där varje grupp startar ett företag.

Under fredagen drog det i gång. Då fick alla berörda tredjeårselever delta i en inspirationsdag inför starten av ett företag. Lärarna Catharina Wigzell, Per Westerfur och Marina Elfving ser fram emot hösten.

- Ungefär hälften av eleverna vet vad de ska driva för företag hittills, säger Per Westerfur.

Också eleverna hoppas på ett spännande år. Två av dem är Oskar Jonsson och Filip Franzén, som båda läser på Industriprogrammet.

- Vi i mitt företag tror att vi ska göra väggklockor av fura, säger Filip.

En av föreläsarna under dagen är Mikael Lindberg, vd på Lindberg, som är här för tredje året i rad. Han tycker att det är jätteroligt och stimulerande att träffa eleverna.

- Något jag minns från tidigare är en grupp som skulle göra mössor och sa till mig att "nu ska vi konkurerra med Lindberg". Sånt är härligt!

Förutom Mikael Lindberg föreläste Per Westerfur, Maria G Nilsson och Sofia Leanders under dagen. De två sistnämnda höll också i en workshop.

Utöver detta informerade Företagarna och Rotary om lokala UF-tävlingar. Också Swedbank var på plats för att informera om företagskonton.

Mer läsning

Annons