Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insatsen på Öjollas ska utredas externt

/
  • Claes Vikström, Aefab, Pär Palm, räddningstjänsten, Ylva Jedebäck Lindberg, Helsinge Vatten och John-Erik Jansson, räddningstjänsten, var några av de som träffades under tisdagen för att diskutera branden på Öjollas.

Räddningstjänsten kommer att ta in en extern resurs för att utreda den insats som gjordes vid branden på Öjollas. Både på grund av insatsens storlek – och den kritik man fått av allmänheten.

Annons

Gjorde man allt man kunde – eller borde man ha arbetat annorlunda? Den frågan utvärderar räddningstjänsten efter varje insats. Oftast gör man det själva, men i vissa fall begär man hjälp utifrån. Och det kommer man att göra efter branden på Öjollas.

– Vi söker externa resurser nu, antingen en brandingenjör från något annat område eller en revisionsfirma, säger Jansson.

Anledningen till att man inte gör utvärderingen själva är delvis den kritik man stött på efter insatsen, bland annat i sociala medier.

– Vi har sett en del och förstått att det också pågår ryktesspridning. Vi vill inte att det verkar som om vi mörkar något efteråt.

På tisdagen träffades alla som varit inblandade i insatsen, SOS Alarm, polis, räddningstjänst, Aefab och Helsinge Vatten för att tillsammans gå igenom det som hände under natten då hyreshuset brann och för att kunna svara på en del av de frågor som väckts efteråt.

Mer läsning

Annons