Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingalill jubilerar - trots whiplashskada

/
  • De här 30 åren med affären är ingenting jag ångrar. Mitt intresse för kläder väcktes redan av min mamma Sigrid Mårtens. Hon var själv mycket inspirerad av kläder, säger Ingalill Styverts här med några av sina medarbetare Britt-Inger Westlund och Eva Karlsson. Lena Martinsson och Elisabeth Perols saknas på bilden.
  • Ingalill började sin affärsverksamhet vid Hembygdsgatan och har sedan varit i tre lokaler efter Långgatan, innan hon 2010 flyttade in i de lokaler (bilden) som Berges bokhandel en gång hade.

Ingalill Styverts i Edsbyn driver sin affär, trots sin whiplashskada. I år kan hon dessutom jubilera som småföretagare.

Annons

Smärtan sitter i nacken och ländryggen. Men tack vare duktiga medarbetare kan Ingalill fortsätta ha sin affär.

– Jag är tacksam att jag lever och jag är tacksam att jag vet att jag kan lämna över kunderna till mina bra medarbetare i affären, säger Ingalill Styverts.

Det var i februari 1997 som Ingalill fick sladd på sin bil och voltade sju varv på väg mellan Alfta och Edsbyn. Hon hade änglavakt och tror att bilbältet räddade livet på henne.

Men trots svåra smärtor beslutade hon att fortsätta driva sitt företag och trots att hon inte orkar vara där själv och sälja

Det var i samband med skyltsöndagen 1982 som hon startade Boutique Into, så hennes affär firar 30-årsjubileum i år. Ingalill tillhör numera affärsveteranerna i Byn.

Hon startade vid Hembygdsgatan och har sedan varit i tre lokaler efter Långgatan, innan hon 2010 flyttade in i de lokaler som Berges bokhandel en gång hade.

– Inom affärsvärlden är det numera ovanligt att en klädaffär firar 30 år med samma ägare, säger Ingalill Styverts.

Mer läsning

Annons