Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Alfta bjöds det på en värmande vårfest i kylan

/
  • Sofia Aspelin som Pippi Långstrump försöker på typiskt Pippimanér dela in de många besökarna i grupper inför rundvandringen.
  • Roger Eriksson var Karlsson på taket. Han höll sig dock kvar på golvet trots att han hade en propeller på ryggen.
  • När kyrkoherde Per Jernqvist såg hur Pippi Långstrump lärde barnen att använda rockringar ville även han prova det. Kanske inte så lyckat om man får tro minerna på Karin Wiklund Boström och Conny Boström.
  • Rumpnissen Viveca Nordlund svarade för ansiktsmålningen. Här värmer hon upp på sonen Anton.
  • De barn som ville fick måla en altartavla vilket den här kvintetten gav sig hän åt. De heter Alice Sahlin, Vilma Hågensen, Julia och Leia Anersson samt Edvin Hägersten.
  • De som deltog i de olika spelen hade lagt ned ett stort jobb att leta fram tidstypiska kläder. Här är det Madicken och hennes syster som kommit i dispyt med baronessan i affären.

Annons

Det blev en annorlunda gudstjänst när Alfta församling på söndagen bjöd in till en vårfest där det dominerande inslaget var en sagovandring hämtad från Astrid Lindgrens böcker.

Kyrkans folk kan väl inte säga annat än att det här blev en succé. Uppskattningsvis var det 150 personer, stora som små, som sökt sig till arrangemanget vid Johannesgården.

Församlingens alla verksamheter var inblandade i projektet från syföreningar, körer och juniorer.

Manuset ha skrivits av prästen Moa Beak, Sofie Aspelin och Therese Onelius.

Under den tre timmar långa vårfesten fick nu besökarna gå runt i grupper för att träffa Madicken, Karlsson på taket, Pippi Långstrump och andra av Astrid Lindgrens kända figurer.

Samtidigt var det här en familjegudstjänst som inleddes med klockringning och några ord av Moa Beak. Hon tyckte det var passande att kyrkans tema den här dagen var livets väg. Man sjöng också psalmen Den blomstertid nu kommer.

Fika, glödhoppor och korv hjälpte också det till att värma frusna vårfestbesökare.

Mer läsning

Annons