Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster protesterar

/
  • Närmare ett 50-tal hyresgäster på Backa-området i Edsbyn protesterar mot hyreshöjningen som infördes tidigare i år. Man vill ha ett nytt informationsmöte i Edsbyn om hyreshöjningen och om enkäten som gjordes före den.

En stor del av hyresgästerna på Backa-området i Edsbyn protesterar.

Annons

Nu har närmare ett 50-tal namnunderskrifter skickats till Alfta-Edsbyns fastighets AB och Hyresgästföreningen.

Hyresgästerna vill med sin protestlista visa att de inte accepterar den systematiska hyreshöjning som infördes den 1 juli i år. Man anser vidare att området inte har en sådan kvalitet på lägenheter och utemiljö som motiverar en sådan höjning.

Under 2012 infördes ett poängsystem, när det gäller hyrorna i hela Alfta-Edsbyn fastighets AB:s lägenhetsbestånd. Många fick vara med om en hyreshöjning i både januari och juli.

Innan poängsystemet infördes fick ScandInfo marketing research i uppdrag att göra en enkät, som arbetet med poängsystemet sedan grundade sig på. Arbetet utgick från standard, service, underhåll och vad hyresgästerna värderar i sitt boende.

Ljusnan sökte på torsdagen Alfta-Edsbyns fastighets AB:s vd Mikael Reijer. Han var dock på tjänsteresa. Men i en intervju i förra veckan menade han att om fastighetsbolaget ger rätt information och kommunicerar med sina hyresgäster så kommer det att finnas en förståelse för varför man införde poängsystemet. Alla hyres- och fastighetsbolag gör den här övergången nu.

– Våra hyresgäster är välkomna att kontakta oss, så ska vi visa vad som påverkar poängsystemet så gott vi kan, sade Mikael Reijer då.

Mer läsning

Annons