Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgrunda med konst i alla dess slag

/
  • Birgitta Ohlssons glasveranda är perfekt utställningsplats för hennes målningar i akvarell. Huset är en släktgård.
  • I Långhed visade Barbro Ager upp sina textiltryck, stickade vantar, knappsamling och samling nallar.
  • Här uppe i norra Långhed ger Lars Mortimer älgen Hälge liv.

En hel del akvareller, lite stickat, lite virkat och massor av oljemålningar. Den som ville se konst hade chansen i helgen då konstnärer i hela Ovanåkers kommun slog upp portarna.

Annons

Att ha öppet några timmar redan på fredagskvällen var ett nytt koncept på konstrundan och ett lyckat sådant. Barbro Ager i Långhed hade drygt 25 besökare under de två öppningstimmarna i fredags.

– Det var mycket folk här redan i fredags och i lördags var det nästan 100 besökare, säger Barbro som varit med på konstrundan alla år utom ett.

Barbros ateljé ligger i hennes stora hus i Långhed. Där har hon inte bara konst utan även sin knappsamling med över 600 knappar och samlingen nallar som hon började med för två år sedan. Första nallen köpte hon på loppis och sedan ville hon ha en kompis till den, och en kompis till nalle nummer två, och till nummer tre...

– Nu är det mer en hobby, säger Barbro.

Förutom knappar och nallar stickar Barbro vantar med egenfärgat garn och trycker fina mönster på tyg. I höst kommer hon ha en stor utställning i Bollnäs men kunde bjuda på några godbitar på konstrundan.

Mer läsning

Annons