Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdare tongångar i närradion

/
  • Simon Lindh har lyssnat på rock och hårdrock sedan han var barn. Nu vill han att flera ska få chansen, i radioprogrammet

I kväll får Edsbyns närradio ett tillskott – av en annan kaliber än lyssnarna är vana vid. I en timme bjuder Simon Lindh på rock och hårdrock i radion.
Programmets namn? "Rock".

Annons

Sedan Simon Lindh hörde Dia Psalma för första gången som barn har han älskat rockmusik. Det svenska trallpunkbandet ledde vidare till hårdrock och metal – och till en hel livsstil.

– Man levde ju för musiken där under några år. Alla pengar gick till att åka på spelningar och festivaler, säger han med ett brett leende.

Nu vill han sprida musiken till andra. I sitt nya radioprogram "Rock" riktar han blicken mot hembyn och dess invånare. I varje program ska han ha en ny gäst – som är programmets huvudperson.

– De allra flesta är kända i Edsbyområdet och hela kommunen. Det är musikaliska profiler som får välja ut låtarna till programmet och prata om sin musik.

Tanken är att lyssnarna ska komma närmare personerna det handlar om – och samtidigt få en rejäl dos bra musik, förklarar han.

Två av programmen är redan inspelade och det första sänds i kväll. Där är det Jörgen Hallfors, "Edsbyprofil och vinylsamlare", som är huvudpersonen.

– Han överraskade mig faktiskt lite, han valde en del musik som jag inte hade trott.

Simon har aldrig sysslat med radio tidigare så för honom blir det här urpremiären i etern. Han har själv samlat ihop pengar från sponsorer för att finansiera programmen – och budgeten tillåter att det blir tio program. Men han hoppas att det ska kunna bli flera.

– Jag har fått otroligt mycket bra hjälp med det här, jag trodde det skulle vara svårare än det blev. Och alla gästerna har engagerat sig i det, det är jättekul.

Han medger att det kliar i fingrarna av att sitta bredvid och låta någon annan välja musiken. Om han själv skulle välja? Svaret kommer omedelbart.

– Dia Psalma så klart. Turbonegro är ett favoritband, Motörhead förstås, och Judas Priest och Anvil.

Mer läsning

Annons