Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade inbrott – fick tillbaka allt

För knappt två veckor sedan hade han inbrott och förlorade saker för 40 000 kronor. I går fick en mycket förvånad Lars-Olov Söroms åka till Kronobergshäktet och hämta tillbaka allting.

– Det är tydligen väldigt ovanligt att det klaras upp så här snabbt, säger han.

Annons

Det var natten mot den 17 februari som någon bröt sig in ett uthus och en firmabil på gården hos Lars-Olov Söroms i Tranberg och stal maskiner, utrustning och verktyg. Samma natt hade också hans granne påhälsning. De ställde in sig på att med hjälp av försäkringsbolagen försöka skaffa nya saker för att ersätta de förlorade.

Men det behövdes aldrig. Knappt två veckor senare ringde Lars-Olovs försäkringsbolag, som fått ett samtal från gränspolisen. Inbrottstjuvarna hade gripits, på väg till Litauen. Det var en av de stulna maskinerna, en som han hade hyrt från ett lokalt företag, som gjorde att polisen snabbt kunde hitta rätt ägare till sakerna.

– Det är tydligen väldigt ovanligt att det klaras upp så här snabbt, sa de. Att man har inbrott och kan åka och hämta tillbaka sina saker bara någon vecka senare.

Så på måndagen åkte både Lars-Olov och grannen ner till Kronoberg och hämtade sina stulna saker. Och allting fanns kvar – de upptäckte till och med saker de inte hunnit sakna ännu bland stöldgodset. Nu är de glada och lättade över att allt löste sig så snabbt.

– Det känns ju bra att få tillbaka grejerna som man är inkörd med, och slippa hålla på med några försäkringsbolag. Det är värt resan ner, helt klart.

Lars-Olov konstaterar att han kommer att vara mera misstänksam hädanefter:

– Vi hade ju besök här för ett tag sedan av några som ville köpa gamla bilbatterier. De fick en ganska ordentlig rundtur och såg vad vi hade för grejer här. Man undrar ju nu om det hade ett samband med det här.

Mer läsning

Annons