Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar går i pension

/
  • Det jag kommer att sakna mest är alla kontakter jag har haft. Jag har alltid varit intresserad juridiska frågor och lagar och när man får jobba med människor och det man är intresserad av, så trivs man och tycker det är ett bra jobb, säger Gunnar Eriksson.

Nu går kommunens verkliga veteran Gunnar Eriksson i pension vid 63 års ålder. Under många år var Gunnar personalchef och de sista åren bistod han som internkonsult i arbetsrättsliga frågor.

Annons

Redan 2007 tog han beslutet att gå i pension 2011. Nu när han är där känns det märkligt och lite konstigt att de sista åren gick så fort. Men magkänslan säger honom att det är rätt att sluta nu.

– Allt har sin tid. Ungdomstiden, yrkeslivet och pensionstiden har sina år. Det ska man acceptera tycker jag, säger Gunnar Eriksson.

Gunnar är uppvuxen på Borgen i Edsbyn. Han bor fortfarande i det hus som farfar - Mjölnar-Per - byggde 1923.

Han började i Ovanåkers kommuns tjänst den 1 januari 1975 som kamrersassistent, i dag skulle vi säga ekonomichefens högra hand. Han kom därför att få vara med om sammanslagningen med gamla Alfta kommun 1976/77.

– Hösten 1976 var den intensivaste och jobbigaste jag har varit med om. I samma veva höll vi på att datorisera lönehanteringen. En rad nya tjänster skulle tillsättas och vi hade en helsida i Ljusnan med lediga tjänster, minns jag.

Läs mer om Gunnar Eriksson i torsdagens (6/10) Ljusnan.

Mer läsning

Annons