Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra miljoner för turismen

/
  • Forsparken är som klippt och skuren för att locka besökare under sommaren. Därför vill kommunen satsa pengar på campingen och badet där.
  • Åke Ahl och Mikael Jonsson är båda glada att det blir en satsning på vinterturism i Edsbyn. Gårdtjärnsberget har alla förutsättningar för det, tycker de.
  • Vid slalombacken ligger denna byggnad med servering och utrymmen i källardelen för husvagnsgästerna.
  • Just nu pågår bygget av den nya byggnaden för backpersonal och utrustning vid Gårdtjärnsberget.

Den nya majoriteten med Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet och Miljöpartiet i Ovanåkers kommun vill satsa på Forsparken och campingen i Alfta och området vid Gårdtjärnsberget i Edsbyn. De vill satsa sammanlagt fyra miljoner på sommarturism i Alfta och vinterturism i Edsbyn.

Annons

– Forsparken och campingen där är helt suverän. Därför vill vi satsa på gemensamma ytor både ute och inne. Vi vill bygga ytterligare stugor, göra en förstärkning av entrén och förbättra badmöjligheterna bland annat, säger tekniska nämndens ordförande Mikael Jonsson (M).

När det gäller Gårdtjärnsberget handlar det om att utöka möjligheterna att ta emot husvagnsgäster där under vintern. I dag finns det sedan flera år tillbaka en husvagnsby nedanför backen, där besökare från bland annat Gästrikland har ställt upp sina husvagnar och som åker i backen vintertid.

– Det är i dag kö för ytterligare att komma dit. Därför vill vi satsa på att bereda mark för fler husvagnar eller stugor. En satsning på gemensamma utrymmen ska utredas. Det kan komma att behövas fler duschar, säger Mikael Jonsson.

Pengar är budgeterade för 2014 för båda projekten.

Mer läsning

Annons