Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus när Erikshjälpen invigde nya lokalerna

/
  • FOTO: PER-ERIK EDEBORGDet tog 80 dagar att renovera E-bingos (Edsbyns tryckeris) gamla lokaler vid Öjungsvägen till ändamålsenliga utrymmen för Erikshjälpen. Den ljusa och luftiga kafeterian fylldes snabbt av besökare.
  • FOTO: PER-ERIK EDEBORGKommunfullmäktiges ordförande Tony Smith höll invigningstalet, där han bland annat framhöll vikten av att kunna ge bistånd till på olika vis drabbade människor.
  • FOTO: PER-ERIK EDEBORGJan-Erik Perers blev den 1 000:e besökaren på invigningsdagen och fick ta emot blommor av Britt-Marie Strömberg.
  • FOTO: PER-ERIK EDEBORGTommy Eriksson och John Ondahl var några av besökarna under öppningsdagen. De hann samtala en stund.
  • FOTO: PER-ERIK EDEBORGUlf Odenmyr, ordförande för EDA, inledde med att hälsa alla välkomna till de nya ljusa lokalerna.
  • FOTO: PER-ERIK EDEBORG830 kvadratmeter affärsyta, 600 kvadratmeter lager och 100 kvadratmeter kafeteria har Erikshjälpen i de nya lokalerna.
  • FOTO: PER-ERIK EDEBORGBandklippningen förrättades av Tony Smith och från Erikshjälpen regionchef Kersti Danielsson och föreståndare Hillevi Edeborg samt Ulf Odenmyr.

Det blev fullt hus när Erikshjälpen på lördagen invigde sina nya lokaler i Edsbyn.

Annons

Ett fång ballonger släpptes mot himlen och på baksidan stod ett litet tivoli uppställt. Totalt 1 100 besökare kom till invigningen och parkeringen räckte inte till. Det stod därför många bilar även uppe på Öjungsvägen, som går förbi de nya lokalerna.

– Det var en glädje att gå runt denna dag. Alla jag träffade var glada för de nya ljusa lokalerna och den fina utsikten mot Roteberg. Alla var så imponerade, säger Ulf Odenmyr, som är ordförande för Edsbyns diakonala arbete (EDA), som driver Erikshjälpen.

Det var även Ulf Odenmyr som hälsade alla besökare välkomna vid invigningen, som skedde utomhus. Han tackade för det förtroende som Erikshjälpen har fått av bygdens befolkning att ta emot olika saker och förvalta dem på bästa sätt.

Bandklippningen förrättades av kommunfullmäktiges ordförande Tony Smith och från Erikshjälpen regionchef Kersti Danielsson och föreståndare Hillevi Edeborg samt Ulf Odenmyr.

Var hundrade besökare fick en ljusstake med ett ljus. Besökare nummer 500, Anette Davidsson, fick dessutom en blomsterbukett, som delades ut av Hillevi Edeborg. Besökare nummer 1 000, Jan-Erik Perers, fick också en blomsterbukett som delades ut av Britt-Marie Strömberg.

Mer läsning

Annons