Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågor om Tomtebo

/
  • Blev försäljningen av Tomtebo i Alfta stoppad? Det undrar Hans Jonsson (C) och Bertil Eriksson (KD) i en fråga till Yoomi Renström. Hon meddelar att hon kommer att besvara frågan skriftligen och svaret kommer att tas upp i fullmäktige den 2 maj.

Försäljningen av kommunens hus Tomtebo i Alfta har dragit ut på tiden. Det anser Kristdemokraternas Bertil Eriksson och Centerpartiets Hans Jonsson. Redan i november 2009 beslutade kommunfullmäktige att sälja Tomtebo. En intressent som har lagt högsta budet väntar fortfarande på svar om att få köpa.

Annons

Enligt Hans Jonsson var det tre personer som var intresserade att köpa Tomtebo och i februari i år fick kommunstyrelsen informationen att budgivningen var klar. Den vinnande budgivaren fick beskedet att ett svar skulle komma om två veckor, men det svaret väntar man fortfarande på, enligt Hans Jonsson.

Därför går nu Hans Jonsson och Bertil Eriksson vidare med en fråga till kommunstyrelsens ordförande Yoomi Renström (S) om turerna kring försäljningen av Tomtebo.

I interpellationen, som kommer att besvaras vid nästa kommunfullmäktige den 2 maj, frågar de om kommunen har sålt och tecknat köpekontrakt med högstbjudande anbudsgivare eller om kommunstyrelsens ordförande Yoomi Renström har stoppat slutförandet av försäljningen.

Om kommunstyrelsens ordförande eller någon annan politiker har stoppat försäljningen vill de också ha svar på frågan varför.

– Vi vill ha en förklaring till orsaken till att det har tagits ett sådant odemokratiskt beslut vilket i så fall kan betraktas som så kallat ministerstyre, skriver man i interpellationen.

Yoomi Renström har också fått en fråga från Hans Jonsson och Bertil Eriksson om planerade investeringar i ungdomsgården Kåken i Alfta.

De tycker att underlaget för invesetringarna är förvirrande. Därför undrar de om det ska sättas in en hiss i byggnaden och om inte en sådan insats kostar något extra, eftersom det blir samma kostnad 695 000 kronor i underlaget med hiss och i underlaget där hiss saknas.

– Det känns också fel att lägga ner skattebetalarnas pengar i en byggnad som inte är så fräsch, säger Hans Jonsson.

Mer läsning

Annons