Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forskampen nysatsar

/
  • Vi hoppas att 12-15 lag ställer upp i årets Forskamp. Det är roligt om det kommer mycket folk. Man träffas och umgås både före och efter, säger Stig Larsson, Monica Oderstad, Lena Hedblom, Herbert Lindqvist och Gun Larsson.
  • Här vid Godtemplargården i Alfta bär man ut bord, där lagen sitter under det att frågorna ställs.

Sommarens frågesport Forskampen i Alfta gör i år en nysatsning. Tanken är att få fler lag att ställa upp.

Annons

Frågorna som ställs under kvällen kan handla om allt möjligt som litteratur, musik, religion, sport, geografi och historia. Man tävlar i lag. Ett lag får som mest bestå av fyra tävlande och minsta laget kan bestå av bara en person.

Lena Hedblom var med i förra årets vinnande lag Smith och Hedblom.

– Vi som är med tycker det är roligt med frågesport. Först ställde vi upp med våra barn, men när de flyttade så bildade vi lag med Tony och Gunnel Smith. Vi förbereder oss inte på något speciellt sätt, utan vi kan olika saker, säger Lena Hedblom.

Roligast är det när det är en mix av ganska lätta och riktigt kluriga frågor. Men det är svårt att komma på bra frågor, det vet Lena eftersom hon är med i år och gör frågor till sommarens Forskamp.

Forskampen hålls i sommar den 20 och 27 juni samt den 1 och 8 augusti uppe vid Godtemplargården, helst utomhus men skulle det regna finns det möjlighet att gå in i stora salen. I den lilla salen dukas det dessutom upp en kakbuffé i pausen.

Mer läsning

Annons