Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler evenemang får vara med på nya skyltar

/
  • Det är lätt att informationen blir gammal på de traditionella skyltarna. Med digitala skyltar kan man byta evenemang snabbare och få in fler arrangemang.

Ovanåkers kommun satsar på digitala informationsskyltar vid infarterna till Alfta och Edsbyn. Det är nu klart med bygglov för den första av de två informationstavlorna.

Annons

Tanken med att modernisera evenemangsskyltarna i Edsbyn och Alfta är att det ska gå lättare att byta ut informationen på dem. I dagarna ska man till att byta ut och snygga till skyltarna. Arbetet kommer göras så snabbt som möjligt.

Det händer en hel del i kommunen och när gamla evenemang skall ner och nya upp, så har det behövts en skylift och några personer som monterar upp de nya textskyltarna.

Tekniskt kommer man att kunna uppdatera de digitala skyltarna från en dator och det betyder att ännu fler evenemang kommer att kunna vara med.

Att vissa skyltar nu är tomma beror på att all text ska tas bort och sen ska skyltarna målas om för att de digitala skyltarna sedan ska kunna fästas på de befintliga.

Mer läsning

Annons