Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick fota en varg

/
  • FOTO: BÖRJE SUNDQVISTDet här räknade vi inte med i morse, när vi gav oss i väg i bilen, konstaterar Börje som tog den här bilden på vargen.
  • FOTO: INGELA SUNDQVISTVargen sprang så nära bilen, så Ingela hade kunna sträcka ut armen och klappat den.
  • Man vågar inte tro att man ska kunna möta och fotografera en varg så här. Det var stark, konstaterar Börje och Ingela Sundqvist.
  • FOTO: INGELA SUNDQVISTVargen stannade till en kort stund innan den sprang in i skogen, berättar Ingela.

Naturfotograferna Börje och Ingela Sundqvist från Edsbyn trodde knappt sina ögon, när vargen dök upp på vägen i Mossbo söder om Alfta.

Annons

– Det var starkt. Som naturfotograf vill man ha bilder på alla möjliga vilda djur. Det är en kick att kunna fotografera en varg i vilt tillstånd, säger Ingela Sundqvist.

Varje helg brukar hon och Börje åka i väg för att fotografera, när vädret tillåter. Det har blivit en viktig del av deras liv.

Tidigt en söndag morgon gav de sig av i bilen från hemmet i Edsbyn mot Höstboda kvarn. Klockan var halv sju på morgonen när de kom till Mossbo och morgondimman låg tjock över åkrarna.

Där såg de att det stod fyra tranor på vägens högra sida. Börje stannade bilen och de tänkte fotografera tranorna.

Men då dök vargen upp framför bilen från deras vänstersida och skrämde i väg fåglarna. Vargen sprang över vägen framför och nära bilen. Börje och Ingela satt kvar i bilen och plockade upp varsin kamera. De fick sträcka sig ut mot ena sidorutan för att få sina bilder

Vargen sprang i en båge mot bilen i kanten av åkern på höger sida av bilen.

– Vargen sprang runt vår bil och passerade bilens högra sida. Han var väldigt nära, så jag hade kunnat sträcka ut armen genom bilrutan och klappat den. Vargen sprang över ett dike och vidare ut på åkern bakom bilen. Där stod den still en stund innan den sprang in i skogen, säger Ingela Sundqvist.

Mer läsning

Annons