Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig invigning hos SPF

/
  • SPF Alfta bjöd på fikat.
  • SPF:s egna spelmän underhöll under invigningen och öppet hus. SPF har också en egen kör under Juliette Lundins ledning. Kören övar i den nya lokalen.
  • Birgit Ahlström äger lokalen, som SPF hyr. Det var vid ett medlemsmöte hon berättade att hon hade en ledig lokal som skulle kunna passa som föreningens egen.
  • Karin Baggström och Marianne Artursson hjälptes åt med kaffeserveringen. Jättebra med en egen samlingslokal, som ligger så pass centralt, tycker Karin.
  • Göte Röst har drivit frågan om en egen samlingslokal för SPF Alfta. Jag är stolt i dag, när jag ser hur det blev, säger Göte Röst som även höll ett tal.
  • Förutom invigning var det öppet hus under eftermiddagen. Vice ordförande Stig Larsson, ordförande Ann-Britt Norlin och kassör Kjell Lundin fanns på plats.
  • En hel del medlemmar hade kommit till invigningen.
  • Tony Smith, till vänster i bild, höll invigningstalet och lyssnade sedan på de andra talarna och musiken.
  • SPF Alfta bjöd på fikat.

Det blev festligt häromdagen när SPF i Alfta invigde sin nya samlingslokal. Kommunfullmäktiges ordförande Tony Smith klippte invigningsbandet.

Annons

– Den här lokalen är en jätteresurs för föreningen och för Alfta. SPF i Alfta har i dag 655 medlemmar och bedriver en bred verksamhet. Det är bra att ha någonstans att hålla till, sade Tony Smith bland annat.

Pensionärerna har olika aktiviteter i sin lokal. SPF:s sångkör övar där. Det ordnas kurser och studiecirklar. Handarbetsgruppen håller till där varje måndag för att nämna några.

Förutom invigning var det öppet hus under eftermiddagen. Ljusnan fick prata en stund med ordförande Ann-Britt Norlin, vice ordförande Stig Larsson och kassör Kjell Lundin.

Alla är förstås glada att föreningen nu har en egen lokal som flera medlemmar har varit med och ställt iordning. Tack vare givmilda sponsorer har kostnaden för virke, färg och annat material kunnat hållas nere.

– Jag tycker det blev jättebra. Nu hoppas jag vi kan utöka öppettiderna, säger Ann-Britt.

– Det är väldigt bra att lokalen ligger så centralt. Vi som är äldre har lätt att ta oss hit, säger Stig..

– Ja, läget är perfekt. Lokalen är lagom stor och vi trivs här. En föreningslokal får inte vara för stor heller, säger Kjell.

Med på invigningen var även tidigare ordförande Göte Röst, som har varit drivande i frågan om en egen lokal för SPF. Göte har även varit distriktsordförande för SPF i tre år.

Under invigningen talade även Dan Hälsing från SPF i Edsbyn. Han hade med sig blommor, som han överräckte till Ann-Britt Norlin och Kjell Lundin.

Mer läsning

Annons