Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem på Öjollas saknade hemförsäkring

/
  • Fem av hyresgästerna som förlorade sina lägenheter i branden på Öjollasbacken saknade hemförsäkring.

Efter branden på Öjollas står det klart att fem av hyresgästerna saknade hemförsäkring. En tid som är jobbig för alla de drabbade – är lite värre för dem som står helt utan ersättning.

– Vi skulle helst se att alla våra hyresgäster har hemförsäkring, säger Aefab:s vd Mikael Reijer.

Annons

Veckan efter branden fick alla hyresgäster komma in i sina lägenheter på de lägre våningsplanen för att ta med sig det viktigaste. Därefter har lägenheterna tömts och alla inventarier förts till ett magasin för sanering.

Men några av hyresgästerna fick komma tidigare, och tömma sina lägenheter själva. Fem av hyresgästerna saknade nämligen hemförsäkring – och då får de varken hjälp med det eller med den eventuella saneringen av de saker som kan gå att rädda. Och de oförsäkrade hyresgästerna har drabbats olika hårt. För vissa är det mesta förlorat.

– Det är jättetråkigt när sådant händer. Vi skulle gärna se att alla våra hyresgäster har hemförsäkring men det är inget vi kan ställa krav på som hyresvärd, säger Mikael Reijer, Aefab.

Däremot är företaget noga med att informera alla sina nyblivna hyresgäster om nyttan av en hemförsäkring, redan när kontraktet skrivs.

– När vi får vår nya webbsida kommer vi också att lägga upp mycket information om det där, säger Reijer som ändå är glad att så många var försäkrade.

– Mer än två tredjedelar hade en hemförsäkring, det är väldigt positivt.

Mer läsning

Annons