Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjekväll och jubileumsritt

/
  • Vendela och Carola Alvarsson, Linda Edvardsson och Wilma Kiviniemi red jubileumsritt på hästarna Mirakel III, Urskogens Goliat, Erna och Stings pretty pussel. De red mellan Edsbyn och Långhed via Vängsbo på tisdagen. Carola red med kavlen, som innehåller namnen på alla som hittills har ridit.
  • Förutom att rida kunde den som ville även pröva på bågskytte vid stallet.
  • Det var mycket folk som hade sökt sig till ridklubbens anläggning och familjekvällen i Edsbyn. Kvällen bjöd på strålande solsken.
  • Jubileumsritt från Edsbyn till Långhed.

Det var mycket som hände vid Edsbyns ridklubbs stall häromkvällen. Många besökare hade kommit till familjekvällen.

Annons

I år firar Svenska ridsportförbundet sitt 100-årsjubileum. Därför red Vendela, Carola, Linda och Wilma jubileumsritt mellan Edsbyn och Långhed på tisdagen. På 100 dagar ska jubileumskavlen ridas 200 mil genom Sverige av olika ryttarlag.

Därför arrangerade även Edsbyns ridklubb en välbesökt familjekväll vid stallet i Edsbyn. Med var även brukshundklubben, frisbeeklubben och bågskytteklubben. Den som ville kunde även rida på en ponny eller ardenner.

Även här präglades kvällen av jubileumsritten, när budkavlen anlände till Edsbyn.

Hästar visades upp. Tio hästar deltog i rasparaden. Ungefär lika många hundar deltog i brukshundklubbens rasparad. Det fanns hamburgare, fika och godis att köpa.

Stämningen var på topp och alla verkade nöjda med kvällen.

Mer läsning

Annons