Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En galakväll i toner

/
  • Det blir allt från folkmusik till Beatles när Alla kan sjunga-kören bjuder in till välgörenhetsgala den 12 maj.

Alla kan sjunga-kören hade tänkt börja sin bana med musikkafé. Men i stället blev det betydligt mer storslaget. Nu Planerar de för en hel galakväll av musik och sång – där alla intäkter går till välgörenhet.

Annons

Beatles, folkmusik, visor och rock. Det är ett brett program när Alla kan sjunga-kören bjuder in till musikgala i Missionskyrkan 12 maj.

– Vi började med att alla i kören önskade varsin favoritlåt. Sen kanske jag tryckte in en sång eller två själv också, säger körledaren Emma Uddas med ett leende.

Kören hade pratat länge om att arrangera någon slags framträdande men från början var idéerna lite mer blygsamma, kanske ett musikkafé eller liknande. Nu är det ett betydligt större arrangemang som väntar. Förutom Alla kan sjunga-kören medverkar flera gästartister – kyrkomusikern Irina Sartakova, violinisten Susan Reistad och sångaren Peder Olsén, flera musiker och barnkören Tralala är också med på scenen.

Och galakvällen är för ett gott ändamål. Alla intäkter går till ett barnhem i Lettland.

– Vi kommer inte att ta något inträde, det blir utträde i stället.

Skälen till att kören ordnar galan är flera. Dels vill de gärna bidra till barnhemmet – men dels vill de förstås också bara ha en chans att sjunga inför publik.

– Det är mycket roligare att sjunga när man övar inför något, slår körmedlemmen Cameron Jeffrey fast.

Mer läsning

Annons