Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin väver vidare

/
  • På övervåningen i huset har Elin en egen vävkammare där hon skapar vackra textiler.

Det finns många fördomar om vävning, men en som slår tillbaka mot dem är Elin Westlund i Långhed. Sedan juli driver hon eget företag.

Annons

Hon har läst på textilhögskolan i Borås och arbetat som lärare på folkhögskolan Handarbetets Vänner i Stockholm, men sedan första juli driver hon eget företag där hon väver textilier för privata och offentliga rum.

I det stora huset i Långhed har Elin inrett en vävkammare på övervåningen. Där har hon två vävstolar där gardiner, kuddar och sjalar arbetas fram.

Hon har en utställning som hon kallar "vävt av eLIN" i den gamla bensinmacken på gården. Där visar hon upp prover på vad som kan beställas.

– Namnet är en liten ordlek, men jag arbetar mycket med lin, säger Elin.

I höst ska hon ställa ut sina verk på vävmässan i Borås. Ett annat uppdrag som väntar är ett projekt med landstinget. Elin är en av fem personer som fått i uppdrag att skapa ljuddämpande textilier som sedan ska placeras ut i väntrum och på liknande platser.

Väva är en konstform där det inte finns regler eller former.

– Det finns många fördomar om vävning. Själv känner jag en tillfredsställense att inte vara nöjd, det ger mig en kick att fortsätta, säger Elin.

Annons