Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn gick man ur huse för Musikhjälpen

/
  • David Elofsson, Camilla Redenius, Anders

Det började med att Linda Nilsson samlade lite pengar på jobbet – och slutade med en trubadurafton, stora insamlingar och över 38 000 kronor till Musikhjälpen.

– Det är en otrolig känsla, att alla kämpade mot samma mål, säger Linda.

Annons

Under förra veckan sändes Musikhjälpen i P3. Det är ett samarbete mellan SVT och SR, där man under en vecka försöker samla in så mycket pengar som möjligt till ett välgörande ändamål – i år handlade det om flickors rätt till skolgång i fattiga länder.

– Att ge de här flickorna utbildning räddar ju liv. Man tror inte att skolgången gör så mycket, men det gör den, säger Linda Nilsson.

Hon valde att engagera sig. Först i liten skala. Tillsammans med en kollega samlade hon in pengar på jobbet.

– Vi fick ihop 2 500. Sen kom jag på att jag skulle ställa mig utanför Ica med en bössa, säger hon.

Och sedan eskalerade det. Utanför Ica fick hon snabbt sällskap. Daniel Holm, Anders "Bulan" Persson och Emil Olsson anslöt och spelade musik medan hon samlade pengar.

– Jag skulle bara in och köpa mjölk och så blev jag kvar, säger Daniel och skrattar.

Sedan fick David Elofsson, som driver Röda Bonden, nys om vad som pågick. Han ville vara med och bidra, slog en signal – och någon timme senare var en trubadurafton ordnad. På fredagen spelade sammanlagt fem trubadurer på Röda Bonden och alla intäkter gick direkt till insamlingen.

– Det är ju självklart att man är med om man kan hjälpa till. Man kan undvara de där pengarna, säger han.

Insamlingen fortsatte hela helgen, Linda fick vara med i P4:s "Sök & finn" och berätta om vad de höll på med, och när veckan var över kunde de räkna ihop över 38 000 kronor till Musikhjälpen.

Mer läsning

Annons