Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyföretag bygger på Öjollas

/
  • En skiss över hur huset på Öjollasbacken kan komma att se ut när det är färdigt och återuppbyggt.

Nu står det klart vilka som får bygga hyreshuset på Öjollas. De lokala Husbyggarna i Edsbyn vann upphandlingen och nu återstår bara ett styrelsebeslut innan arbetet kan sätta igång.

– Det kommer att betyda flera nya arbetstillfällen, berättar ägaren Anders Malm.

Annons

I måndags gick anbudstiden ut för de byggare som ville ansvara för att återuppbygga det brandskadade hyreshuset på Öjollasbacken. Fyra anbud kom in. Det billigaste kom från Husbyggarna i Edsbyn.

Priset för bygget blir 27 750 000 kronor – och allting som fanns med i skisserna från Aefab, inklusive den nya hissen och en relaxavdelning, ska bli verklighet. Däremot är det inte klart exakt hur huset kommer att se ut.

– Bygget ska projekteras nu, berättar Mikael Reijer, vd för Aefab.

Nu har ett tilldelningsbeslut skickats till de företag som kom med anbud, därefter dröjer det tio dagar innan man får teckna ett avtal eftersom de andra ska ha en chans att överklaga beslutet. Ett styrelsebeslut måste också fattas. Därefter kan bygget sätta igång.

– Vi har ställt krav på att det ska vara färdigt den här tiden nästa år, säger Mikael Reijer.

För Husbyggarna betyder det mycket att man vann upphandlingen, berättar ägaren Anders Malm.

– Det bryggar över en svår tid med lågkonjunktur så att vi kan stå stadigt tills det blir lättare igen. Det här är en bra språngbräda. Och så är det förstås roligt att få göra ett sådant här stort jobb också.

Han konstaterar också att det kommer att innebära flera arbetstillfällen på orten.

– Ja, vi måste få in hjälp. Vi är 10-12 man i dag och det beror förstås på hur mycket annat jobb vi har, men det kommer åtminstone att behövas tre gubbar till för att få det att fungera.

Mer läsning

Annons