Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyelever i Frankrike

/
  • FOTO: MARGARETA ZAKRISSON Hela gruppen med svenska och franska elever i Aix-en-Provence, dit man gjorde en bussutflykt.
  • FOTO: MARGARETA ZAKRISSON Några av de svenska eleverna utanför Moulin rouge som ingick i besöket i Paris.
  • FOTO: MARGARETA ZAKRISSONMatilda Häggblom, Olivia Lundin och Lukas Lindh på Triumfbågens tak, med Eiffeltornet i bakgrunden.

Voxnadalens gymnasium i Edsbyn har ett utbyte sedan flera år tillbaka med den franska gymnasieskolan Lycée Albert Triboulet med 1 200 elever. I december var en grupp från skolan på besök i Edsbyn med omgivningar. Nu har en grupp från Voxnadalen varit på svarsbesök.

Annons

Gruppen från Voxnadalen besökte först under fem dagar Romans i södra delen av Frankrike där skolan ligger.

Det var sammanlagt 23 elever som deltog i utbytet.

Under tiden tillsammans med de franska eleverna gjorde gruppen bland annat lektionsbesök. Klasserna är stora med upp till 32 elever och skoldagarna kan ibland vara långa, från klockan åtta till 18 med en-två timmars lunchrast.

Man var uppdelade i små grupper och deltog i undervisningen i olika ämnen som matte, historia, ekonomi, engelska, franska.

Gruppen gjorde ett besök i Romans specialitet skomuséet och lärde sig också lite om det franska skolsystemet.

En dag gjorde alla en bussutflykt till Aix-en-Provence, längst söderut i Frankrike.

Efter dagarna i Romans tog man farväl av sina franska vänner och åkte snabbtåg till Paris och besökte sevärdheter som Eiffeltornet där man åkte ända upp, Notre dame, Louvren och Sacre coeur.

Mer läsning

Annons