Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbybor och trafiksäkerhet på Råsunda

/
  • Råsunda i måndags kväll. Fr v Per Hagerö, AIK, Daniel Ljungberg, Edsby bandy, Paul Myllenberg, Jonstorps IF och Anders Olsson, Edsby bandy.FOTO: STIG EDVINSSON

I samband med matchen AIK-Helsingborg i måndags kväll skickades en trafiksäkerhetskavel vidare. Folk från Edsby bandy var inbjudna.

Annons

Projektet "Vägen till livet" har pågått sen 2001. Målet är att få Sveriges idrottsföreningar att förbättra säkerheten i samband med resor, speciellt när det gäller barn och ungdom.

Varje år delas en eller flera trafiksäkerhetskavlar ut i Edsbyn. De klubbar som fått en kavel ska sen låta den gå vidare till en annan klubb. Just nu snurrar ett 40-tal kavlar runt i Sverige.

- I fjol var AIK fotboll här och tog emot en kavel och nu blev vi nedbjudna till Råsunda när de skulle lämna över den till Jonstorps IF, berättar Stig Edvinsson, initiativtagare till projektet.

Bakgrunden är att Helsingborgs IF:s klubbdirektör Paul Myllenberg tillika är ledare i lilla Jonstorp i Skåne. Nu blev det högtidlig överlämning under halvtidsvilan.

På plats fanns Edsby bandys Daniel Ljungberg och Anders Olsson. Bakom projektet står den lite udda kombinationen fackförbundet SEKO, Edsby bandy och Ovanåkers församling.

Mer läsning

Annons