Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dokusåpan polisen vann

/
  • Bernadotte har blivit en familj som vi andra. Kungafamiljens besvärligheter efter boken Den ofrivillige monarken var förstås ett tema under årets karnevalståg i Alfta. Här går kungen på klubb med tvivelaktigt rykte och med Säpo-vakterna runt sig.
  • Långfredagsanglingen blir en blöt historia för både fiskare och snöskoter, så blir det när påsken är sen och vintern för kort.
  • De här damerna i karnevalståget hade uppenbara problem med sjukvårdens krångliga telefonsvarare. Ska man knappa in en trea om man har öronvärk?
  • Ekipage sex undrade hur det ska gå för Saab, när fabriken står still, leveransen av bilarna dröjer när ingen betalar.
  • Bollnäs cruising 2011 förbi stadshuset, som hade byggts upp som modell på det stora flaket. Begränsad cruising var ju inte så lyckat.
  • Den här familjen, i överlastad bil och med husvagnen på släp, är på väg till O-ringen.
  • Äntligen Alfta tog upp att Forsparken ska bli ett mecka för sommarturisterna, men räcker verkligen pengarna till det?
  • 112 på liv och död har följt polisens arbete i bygden. Polisen blir filmad och hinner inte ingripa, funderar man i detta ekipage.

Det blev ekipage nummer två Dokusåpan polisen som segrade i årets karnevalståg i Alfta. Sammanlagt var det 16 ekipage som körde genom centrala Alfta på söndagen. Mycket människor hade gått ut för att titta på ekipagen.

Annons

Bakom det segrande bidraget, som även knep publikens röst, står Johan Olsson med team.

På andra plats kom ekipage nummer 14 Kungafamiljen med Magnus Olofsson som ansvarig. Kungens eskapader hade inspirerat och åskådarna fick förstås följa med kungen på klubbesök allt medan Säpo-vakterna höll koll.

På tredje plats kom veteranen Ulf Jonasson med sitt bidrag och gäng som gestaltade sommarens stora sporthändelse i Hälsingland - O-ringen. De valde att skildra den ur en orienterarfamiljs synvinkel med tungt lastad bil och husvagn. Ulf Jonasson har vunnit karnevalståget flera gånger tidigare.

Förra årets segrare Niklas Hanning kom i år på en fjärde plats med ekipaget Saab. Turbulensen kring bilföretaget och arbetares och leverantörers svåra situation tog man upp i detta ekipage.

Besvärliga telefonsvarare, sverigedemokraterna, figurerna i Småstadsliv, SJ, framtidens pensionärer och ehecsmittan var andra ämnen som hade inspirerat karnevalsmakarna i år.

Lokala händelser som togs upp var satsningen på Alfta för sommarturism och Edsbyn för vinterturism. Äntligen Alfta, hette det ekipaget. Även den begränsade cruisingen i Bollnäs i sommar hade inspirerat till ett kul ekipage.

När det gäller årets Stormässa är Alfta GIF fotboll och hockey nöjda. På lördagskvällen hade man 1 100 besökare som lyssnade på Rock Tools förstärkta med Mats Wester från Nordman och Eric Bazilian från The Hooters. Hemlig gäst som dök upp var Håkan Hemlin från Nordman. Dansbandet Highlights och Granströms (disco) framträdde också.

På söndagen kom 700 betalande till Forsparken, så med alla barn som gick in gratis var det uppskattningsvis mellan 1 200 och 1 300 besökare som bland annat fick se en karnevalsspecial av Småstadsliv. Och det var bra väder båda dagarna.

Mer läsning

Annons