Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagskassan går till Afrikas horn

/
  • Biträdande föreståndare Britt-Marie Strömberg, ordförande Ulf Odenmyr och föreståndare Hillevi Edeborg för Erikshjälpen i Edsbyn hoppas många kommer till Erikshjälpen i Edsbyn på lördag den 27 augusti.
  • Hela dagskassan på lördag den 27 går till svältkatastrofens offer på Afrikas horn.

Erikshjälpen i Edsbyn skänker på lördag den 27 augusti hela sin dagskassa till svältkatastrofens offer på Afrikas horn. Situationen är mycket svår och särskilt barnen lider svårt på grund av bristen på vatten, mat och medicin.

Annons

– Vår vision inom Erikshjälpen är att vi förändrar världen genom att ge liv åt just barns drömmar. Nu kan vi vara med och hjälpa. Barnen har det ohyggligt svårt på Afrikas horn, säger Erikshjälpens föreståndare Hillevi Edeborg.

Det var efter ett upprop från chefen för Erikshjälpens second hand butiker Tomas Bjöersdorff som styrelsen för Erikshjälpen i Edsbyn fattade beslutet att skänka hela lördagens dagskassa till Afrikas horn.

– Det här är något vi vill satsa på. Våra gåvogivare och våra kunder kan genom detta vara med och göra något bra. Det här känns oerhört angeläget och viktigt, säger ordförande för Erikshjälpen i Edsbyn Ulf Odenmyr.

Erikshjälpen ger sin hjälp via den lokala organisationen Womankind i Kenya. Organisationens hjälpinsatser med mat, vatten och medicin görs i östra Kenya, nära gränsen till Somalia. Där finns just nu inga andra internationella organisationer och hjälpbehovet är enormt stort.

– Det kändes för oss i styrelsen väldigt skönt att vi på detta sätt får vara med och dra vårt strå till stacken. Det känns också bra att folk har visat oss sin generositet tidigare. Den är vi tacksamma för. Dagskassor har tidigare gått till exempelvis Världens barn och Fridsro, säger Ulf Odenmyr.

Tidigare insamlingar har gett 20 000-25 000 kronor,

Även intäkterna från kaféförsäljningen hos Erikshjälpen på lördag går till hjälpen på Afrikas horn.

Hillevi Edeborg berättar att Erikshjälpen kan ha runt 200 betalande en lördag. I sommar har trycket varit extra stort under onsdagar. Många onsdagar har man haft kö vid öppningsdags och en onsdag hade man 95-100 besökare bara under de första fem minutrarna.

Mer läsning

Annons