Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för konstrunda

/
  • Drygt hälften av konstnärerna utanför Lim-Johans stuga, där en av utställningarna kommer att hållas.
  • Marianne Ling visar en av sina målningar, gjord utifrån nationaleposet Kalevala.

Årets konstrunda bjuder som vanligt på en gedigen blandning av konst. På lördag och söndag visar konstnärerna upp sina verk runt om i Ovanåker.

Annons

Leif Nordlöf, konstnär, vaknade upp en morgon för sju år sen och tänkte att "nu ska vi ha en konstrunda här i kommunen."

Så tillsammans med Björn Skeppstedt och Torunn Eliasson drog han 2005 i gång den första Konstrundan. Då var ett tiotal konstnärer med. I år är de över 30 stycken som kommer att visa upp sina verk.

En hel del av konstnärerna har varit med i Konstrundan tidigare, medan några är nya. Två av dem är Marianne Ling och Marga Boustedt som ställer ut på Pannkakshuset i Svabensverk, tillsammans med Folke Hansson och Gunilla Wänn.

De har alla fyra utgått från det finska nationaleposet Kalevala, men allihopa skapat på olika sätt. De har målat, vävt, fotograferat och skulpturerat i keramik.

- Det är kul att vi får ansluta oss till andra som håller på med konst. Vi blir lite isolerade ute i Svabensverk, säger Marga Boustedt.

Nytt för i år är också att ett helt gäng barn ställer ut sina konstverk, som de skapade i början av sommaren hos Maria Bergstrand, som också är en av konstnärerna i årets runda. Barnen kommer bland annat att visa upp vackra skålar och vindfångare på Norra skolan i Edsbyn.

Mer läsning

Annons