Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(C) kritiserar neddragningarna i äldreomsorgen

Centerpartiet i Ovanåker gick på tisdagen ut med ett kritiskt uttalande angående beslutet i socialnämnden om neddragningen av personal på äldreboendena i kommunen.

Annons

Centerpartiet i Ovanåker har nu gjort ett kritiskt uttalande mot beslutet i socialnämnden om neddragningar av personal inom äldreomsorgen och försämrad städning hos de äldre. De skriver bland annat:

"Den styrande socialistiska majoriteten i Ovanåker bestående av Socialdemokrater, Moderater, Folkpartister och Miljöpartister har drivit igenom ett förslag i socialnämnden som innebär försämringar i kommunens äldreomsorg. Helt klart kommer 142 boende på kommunens äldreboenden att nu få det sämre städat".

Då kommunernas äldreboenden organiseras på olika sätt tycker inte Centerpartiet det går att jämföra personaltätheten i kommunerna på ett rättvisande sätt.

Centerpartiets två ledamöter i socialnämnden, Lena Westling och Monica Hansson som tillsammans med oppositionsrådet Hans Jonsson skrivit under uttalandet reserverade sig mot beslutet.

Mer läsning

Annons