Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna Domanders semesterutmaning

/

Några som verkar gillar känslan av mjölksyra är bröderna Domanders. I sommar arrangerar de Å-simmet, där glada motionärer möts för att tillsammans simma sträckan Edsbyn – Ovanåker.

Annons

De är ett gäng aktiva bröder som letade efter en rolig aktivitet att göra ihop, en hemvändargrej. Så i fjol provarrangerade de Å-simmet. Arrangemanget blev en hit. Solen lyste, vattentemperaturen i Voxnan låg runt 19 grader och som vanligt var det medströms. Den cirka 6,5 km långa sträckan mellan Kägelholmen i Edsbyn och byn Ovanåker tog ungefär två timmar de fem deltagarna att simma.

– Vi testade för att se om det skulle fungera, så att det inte vara några hinder efter vägen. Och vi fick verkligen en kanondag tillsammans, säger Per Domanders.

Bröderna Per, Ulf och Ola Domanders kallar Å-simmet för ett Swim-fun event, det är ingen tävling utan ett arrangemang där personer som gillar simning möts och simmar tillsammans efter Voxnan. I framtiden hoppas de på att arrangemanget ska växa och utvecklas till någon form av triathlontävling.

– Det är en fin sträcka som alla klarar av att simma, men man bör ha en våtdräkt för att skydda sig, säger Per Domanders.

I år hoppas bröderna på att ett 30-40 tal personer sluter upp den 11:e juli för att tillsammans simma sträckan efter Voxnan.

Mer läsning

Annons