Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börjesson lämnar Ovanåker

/
  • Med musiken kan man uttrycka det man inte kan uttrycka i ord. Det är oerhört mycket som vi inte kan säga med ord. 80 procent av det vi känner kan vi inte sätta ord på. Där fyller musiken en funktion. Det gör att musiken tar tag i människor, säger musikdirektör Anders Börjesson som nu lämnar Ovanåkers församling.
  • Missa Brevis skrev Anders Börjesson till Ovanåkers kyrkokörs 100-årsjubileum 2007.
  • Anders Börjesson och familjen har trivts bra i Ovanåkers församling, men nu går flyttlasset till Mariestad.

Musikdirektör Anders Börjesson i Ovanåkers församling har sökt och fått tjänsten som ny kantor i domkyrkan i Mariestad. Där bygger man nu en ny fin orgel, som kommer att invigas den 5 juni.

Annons

Det som lockade Anders att söka tjänsten var att den nya organisten kommer att jobba speciellt med orgelmusiken både i gudstjänster och konserter.

Därför är det här en tjänst som han ser fram emot, även om det också betyder att han nu slutar som kyrkomusiker i Ovanåkers församling efter närmare fem år. På påskdagen blev Anders Börjesson avtackad av församlingen.

– Det här har varit den bästa perioden i vårt liv, så kommer jag och Irene att se tillbaka på det här. Jag kommer att sakna arbetskamrater och vänner, som vi inte kan leva utan. Men jag blev samtidigt otroligt glad att jag fick den nya tjänsten i Mariestad. Sådana tjänster växer inte på träd, säger Anders Börjesson.

Läs mer om Anders Börjesson i tisdagens (26/4) Ljusnan.

Mer läsning

Annons