Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnjakten inledd

/
  • Peter Forsblom och hunden Putte hade en lyckosam björnjaktspremiär. En björnhane på 107 kilo sköts i Nybo, väster om Edsbyn.

Peter Forsblom från Edsbyn fällde en björn på björnjaktspremiärens morgon. Det var en hane som vägde 107 kilo och sköts i Nybo, väster om Edsbyn.

Annons

- Det var en mäktig känsla, det är femte året jag jagar björn och äntligen fick jag skjuta en björn. Det här är det största som hänt mig i jägarlivet.

Berätta!

- Det var en lastbilschaufför som sett en björn efter Öjungsvägen så Daniel Birgersson och jag åkte dit och släppte två av hans hundar. Hunden Putte kände lukten av björn och efter en halvtimme blev det upptag och sedan ståndskall. Det var väldigt tät lövskog, säkert 2-3 meter höga träd. Daniel gick in mot den täta skogen och då stötte han ut björnen. Björnen kom ut hundra meter framför mig och hunden gick fem meter bakom björnen. Jag sköt och björnen föll. För säkerhetsskull sköt jag ett till skott, för att försäkra mig om att björnen var död.

Hur kändes det?

- Bara bra, jag har jagat björn i fem år och har laddat för det här. Äntligen fick jag till det. Det är en mäktig känsla.

Vad händer nu då?

- Vi får väl mysa lite i jaktkojan i kväll. Men i morgon väntar en ny jaktdag så vi får fira sen när jakten är avslutad. Kanske att jag ska stoppa upp björnen, det är fin, säger Peter Forsblom.

Totalt ska 319 björnar fällas i höstens licensjakt, varav 48 ska skjutas i Gävleborgs län.

Mer läsning

Annons