Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basar över serveringen

/
  • Christoffer Karlström och Tonje Blankenberg jobbar i serveringen. Där jobbar även Ulla Zimmerman Gustavsson och Mona Carlström, men som inte kom med på bild.
  • Under nyårsafton och nyårsdagen sjönk besökarantalet något, men på onsdagen tog det fart igen. Christoffer vill skapa lite fjällkänsla.
  • Edsbyns alpina driver själva campingen, som har sina servicelokaler i bottenvåningen av huset. Serveringen och köket ligger en trappa upp.
  • Serveringen ligger alldeles intill slalombacken i Edsbyn.
  • – Jag har alltid tyckt om att hålla på med mat. Jag skulle bli kock. Det fanns inte så många andra yrkesval. Det var jag säker på, säger Christoffer.

Christoffer Karlström basar nu över Lillbogårdens servering vid slalombacken i Edsbyn.

Annons

– Vi öppnade på juldagen, men jag tog över redan i mitten av augusti. Vi har haft lite fester och sådana saker och lite julmat innan vi öppnade för allmänheten, säger Christoffer som är ny arrendator.

Christoffer driver även Voxnabruks kanot & camping under sommarhalvåret.

Han tycker det passar bra att även ha en vinterverksamhet och så vill han på detta sätt utveckla sitt företag. Serveringen vid slalombacken driver han nu fram till och med påsk och kanot- och campingverksamheten startar den 1 maj och håller på till sista september.

Lillbogårdens servering är öppen när slalombacken är öppen och Christoffer har redan planer för nästa säsong.

– Jag vill utveckla det här ännu mer. Kanske köra olika temakvällar och after ski. Jag vill att det ska bli lite fjällstuk på den här delen. Den första veckan har gått bättre än jag trodde. Det var mer folk än jag hade räknat med, säger Christoffer.

Han är uppvuxen i Voxnabruk och utbildade sig till kock vid den tre-åriga restaurangskolan i Sandviken. Efter utbildningen jobbade han för hotellet i Edsbyn och Mora hotell innan han började med campingen och kanot-uthyrningen. Det finns 25 mil paddelleder i Voxnan och intilliggande vattendrag.

– Det är en väldigt rolig bit att jobba med. Man får träffa olika människor och den ena dagen är inte den andra lik. Man gör olika saker, säger han.

Christoffer är också med i utvecklingsgruppen i Voxnabruk, som har jobbat för att bruket och bygden omkring ska få en container-mack i vår eller sommar. Men man har fler projekt på gång.

– Vi vill öka besöksnäringen. Det vinner alla på. Det är ju besöksnäringen man kan leva på.

Hans hjärta brinner för Voxnabruk.

– Vi måste vända den negativa trenden till något positivt. Bensinmacken är något som berör alla i bygden, säger Christoffer.

Mer läsning

Annons