Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens stuga förstörd

/

När barnen vid Celsiusskolan (F-6) i Edsbyn kom på måndagsmorgonen mötte dem en tråkig syn. Den lilla stuga som främst barnen i förskoleklassen och från fritids hade snickrat på låg platt på marken.

Annons

Trästugan hade förstörts under den gångna helgen.

– Tråkigt, tyckte barnen.

När höstterminen startade ingick stugan, som en del i den temadag som alla 142 barn då fick vara med om. Barnen och deras lärare jobbar med temat Den långa resan, som utgår från den svenska emigrationen till Amerika. Man tar också upp den invandring som sker till Sverige i dag.

– Stugan var en av stationerna. Den skulle symbolisera den första tiden i Amerika, när man fick börja med att bygga ett hem, säger lärare Britt-Inger Robertsson som var huvudansvarig för den stationen under temadagen.

Stugan har sedan byggts på.

– När vi kom till skolan på måndagsmorgonen låg stugan platt på marken. Spikarna pekade rakt upp, så vi började med att resa upp resterna. Det känns tråkigt att den blev förstörd, säger rektor Brittmarie Byström.

Tanken var att stugan nu skulle ha lottats ut. Det fanns också intresserade, som ville ha stugan till exempel som koja.

– Nu blir det nog inget av det och det är synd, säger Ingrid Nyholm, som jobbar med förskoleklassen.

Stugan förstördes sannolikt i samband med ett disco, som hölls i skolan. Vid ett tidigare tillfälle har den också välts.

– Men nu var det några äldre killar som roade sig med att förstöra den. Tyvärr förekommer det en del skadegörelse här på skolområdet. Det är ett under att stugan har fått stå så här pass länge. Men vi tänker inte göra någon polisanmälan, säger rektor Brittmarie Byström.

Mer läsning

Annons