Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens dag med rockshow

/
  • Det blir kul att anordna något för barn. Det finns en tanke att det här med Barnens dag ska fortsätta nästa sommar, konstaterar Richard Follstedt, Ellinor Palm och Anette Helgesson för arrangörsgruppen. Ut ur loket tittar Tea Helgesson.
  • Ansiktsmålning, kick feather där man sparkar en fjäderboll mellan sig och fiskdamm är andra inslag under dagen. Här är det Tea Helgesson som visar upp en sådan fjäderboll.
  • Linus Wellander finns med och gör ballongkonstverk till barnen.

Barnens dag i Edsbyn den 24 juli bjuder på en rockshow.

Annons

Vidare kommer det att bjudas på bland annat barnens parad genom Byn, springtävlingen Öjemaran, lådbilsrace, Linus Wellanders ballongkonster och ankjogg.

Det är Sveriges barnvänligaste rockband Tore and the no smokers från Gotland, som kommer till Edsbyn den dagen. De har också med sig budskapen att rökning är farligt, att mobbning är förkastligt och om konsten att vara sig själv och strunta i vad andra tycker.

Dagen börjar vid Edsbyns bibliotek, dit alla barn gärna får komma utklädda. Sedan blir det parad genom centrala Edsbyn via Långgatan och Hembygdsgatan till Öjeparken.

Där kommer Rädda barnen att ha tre tält med olika aktiviteter under hela dagen. Det blir som ett litet torg intill lekplatsen. Birgitta Bomark kommer att läsa sagor, Linda Sandell och Elin Englund kommer att sjunga och spela för och med barnen. Viksjöforsbaletten dyker upp.

Emma Uddas Trallalala-kören kommer också att vara med. Det blir också tipsrunda och fiskdamm vid den lilla tältbyn.

Med och arrangerar är Rädda barnen, Lions, lådbilsgruppen, Ovanåkers kommun - kultur och Ljusnan.

Det finns möjligheter att dra inomhus. Rockshowen kan om det regnar ges i Folkets hem.

Mer läsning

Annons