Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens båtrace

/
  • Vinnaren i båtracet Richard Eriksson Lindberg, Rotebergs fritids, tvåan Joel Olsson och trean Alva Runds, båda Knåda fritids. Vinnaren Richard har tidigare år kommit både etta och tvåa i båtracet. Segerkonceptet en liten rund båt! (Foto: Rotebergs fritids).
  • Dagen började med att alla tävlande farkoster ställdes ut på stora scenen i Öjeparken.
  • Här kommer Viktor Ladänges båt guppande. Den vann andra pris i skönhetstävlingen.
  • Här tar färden slut. Båtarna plockas upp en efter en.
  • Richard Eriksson Lindberg, Rotebergs fritids, vann årets båtlopp i Öjebäcken i Edsbyn. (Foto: Rotebergs fritids).

Barnen från fem fritidshem tävlade på tisdagen med sina egengjorda farkoster i Öjebäcken, Edsbyn. Först avgjordes vilka farkoster som var vackrast och sedan var det dags för själva racet som startade vid lilla Rö´bron mellan Öjeparken och hembygdsgårdsområdet.

Annons

Fritidshemmen från Edsbyn(Lillbo och Celsius), Roteberg, Knåda och Voxnabruk tävlade. Totalt var det 52 fantasifulla farkoster, som barnen hade gjort själva, som var med och tävlade.

Melinda Larshans, Lillbo fritids, hade gjort den vackraste båten, som var utformad som en tårta. Viktor Ladänges, Lillbo, och Malin Nirs, Knåda kom på andra respektive tredje plats i skönhetstävlingen.

Richard Eriksson Lindberg, Rotebergs fritids, vann till slut tävlingen om den snabbaste farkosten. På andra plats kom Joel Olsson och på tredje Alva Runds, båda Knåda fritids.

Båtracet i Öjebäcken har gamla traditioner. Redan på 1980-talet ordnades en båttävling där. I mitten av 1990-talet började barn från flera fritidshem tävla om vem som hade gjort den snabbaste farkosten.

Mer läsning

Annons