Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atlings köper Bollnäs verkstad

/
  • Ett 20-tal anställda vid Bollnäs verkstad production i Alfta blir kvar även efter köpet. Verksamheten är mycket välskött, konstaterar ordförande i Atlings Leif Andersson, som skakar hand med vd Arne Nylander, som dock finns kvar under en övergångsperiod och hjälper den nya ägaren.

Nöjd köpare och nöjd säljare. Ordförande Leif Andersson för Atlings i Ockelbo och Bollnäs verkstads vd Arne Nylander kunde skaka hand på måndagen och på så sätt bekräfta det senaste köpet inom Alfta industricenter. Atlings köper Bollnäs verkstad.

Annons

Redan 1993 startade Arne Nylander Bollnäs verkstad production. Från början höll man till i en liten lokal i Lottefors. 1995 flyttade produktionen till Alfta industricenter. Nu är det klart att Arne säljer sitt företag till Atlings maskinfabrik AB i Ockelbo.

– Det är klart det känns lite vemodigt. Det är ett livsverk som man säljer, säger vd Arne Nylander.

Arne och hans fru Ewa Nylander, hon jobbar som ekonomichef, stannar dock kvar under en övergångsperiod och hjälper den nya ägaren. Ny vd sedan blir Atlings vd Mikael Olofsson.

Sammanlagt har Bollnäs verkstad production 25 anställda med vd och ekonomichef. Produktionen har allt mer inriktats på svetsade produkter, som till exempel kranar till skogsmaskiner. Man levererar kompletta enheter till sina kunder, det vill säga man utför även moment som montage och målning.

Företaget omsätter cirka 40 miljoner kronor per år.

– När vi expanderade både när det gäller produktion och antal anställda blev lokalen för liten i Lottefors. Det var svårt att få tag på lokaler i Bollnäs, men i Alfta fanns det i FMG-ÖSA:s gamla lokaler. Vi har trivts bra här och har samarbetat med kringliggande företag, säger Arne Nylander.

Bollnäs verkstad hyr sina lokaler och har sammanlagt 2 200 kvadratmeter yta.

Atlings maskinfabrik har 35 anställda i Ockelbo och ytterligare 20 anställda vid de två filialerna i Gävle. En egen produkt är stöddockor, ett hjälpmedel vid svarvning av långa produkter. En stöddocka kan väga upp till ett halvt ton. Atlings grundades av Gunnar Atling 1947 och till en början gjorde man nitmaskiner. För sju år sedan köptes Atlings av Amymone AB.

Mer läsning

Annons