Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter dags för Dansforum

/
  • Judith Jacobs och Mika Yanagihara testade hip hop på stora utescenen. Mika från Japan tycker Sverige är ett vackert land och vill komma tillbaka. Judith från Holland ser med spänning fram emot lördagens dansfest i Viksjöfors.
  • På fredagen deltog några av deltagarna under årets Dansforum i workshop i Röda skolan i Viksjöfors.
  • Judith Jacobs och Mika Yanagihara deltar under årets Dansforum.

Dansforum hålls på lördag den 4 juni i Viksjöfors. Drygt 200 dansare från länder som Eritrea, Etiopien, Senegal, Japan, Frankrike, Tyskland, Holland och Sverige kommer att framträda på två scener. I år finns ett mer ovanligt framträdande med Dancing Kings som har medverkat i tv-programmet Talang.

Annons

Dansforum hålls vid Röda skolan och i gymnastiksalen i Viksjöfors. 1994 hölls det första Dansforum, som sedan har varit Viksjöfors troget. Ett år var Dansforum utlokaliserat till Skellefteå.

På fredagen var Judith Jacobs och Mika Yanagihara två unga dansare som värmde upp inför lördagen.

Tanken med Dansforum är att unga dansare från olika länder ska kunna träffas, dansa tillsammans och få möjlighet att uppträda inför en publik.

Dansforum i Viksjöfors inleds med parad och sedan startar programmet på stora scenen vid Röda skolan med att Viksjöforsbalettens yngsta grupper framträder. Konferencier är Linus Wellander, som brukar varva presentationerna och intervjuerna med de medverkande med trollerier.

Dancing Kings, som kommer från Höga kusten är ett gäng herrar som kommer att dansa till musik ur Svansjön i balettskor och danskläder i tyll. Räkna med en riktig högtidsstund på stora utescenen, där även dansare från bland annat Stockholm och Falun medverkar.

Mer läsning

Annons