Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangerar "Hälsinglands Almedalen"

/
  • Sven Jansson, Patrik Eriksson, Birgitta Ohlsson och Anita Wallin är några av arrangörerna bakom Rättvisefesten.

Seminarier, sensuell secondhandshow och en innebandyturnering för företag. I slutet av augusti anordnar nätverket RättvisAlfta Rättvisefesten i Forsparken.

– Begreppet Hälsinglands Almedalen används flitigt, säger Sven Jansson, medlem i RättvisAlfta.

Annons

Arrangemangets fokus ligger på omställning, hållbarhet och rättvisa vilket är frågor som nätverket arbetar för. Nio seminarier är inplanerade under dagen, bland annat med människorättsorganisationen Amnesty och banken JAK, en medlemsägd bank där man sparar och lånar utan ränta.

Enligt arrangörerna var planen med Rättvisefesten från början att man skulle locka människor från närheten. Enligt Sven Jansson har intresset för arrangemanget sedan spritt sig i landet och han säger nu att man har flera tunga medverkande. Ett torrt och tungt arrangemang är det dock inte frågan om.

Förutom de nio semiarierna kommer man kunna handla secondhandkläder och närproducerad mat, en workshop i afrikansk dans- och sång kommer att hållas och på kvällen blir det en konsert. I samband med secondhandmarknaden blir det också en modeshow.

– Vårt mål är att göra en lite rolig, utmanande, secondhandshow, säger Karolina Norlin som håller i den biten.

En innebandyturnering som företag får anmäla sig kommer också att hållas, där publiken kommer ha möjlighet att ha lite vadslagning på lagen. Intäkterna från innebandyn går oavkortat till ett projekt för kvinnor i Kongo.

Mer läsning

Annons