Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Lotta bjöd på julpotpurri

/
  • Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren gästade Alfta kyrka där de uppträdde med de lokala körerna, Alfta kyrkokör, Nova och Voices.
  • Det är nittonde året som Anna-Lotta Larsson ger turnén Anna-Lottas Jul men det var första gången hon sjöng i Alfta kyrka.

För nittonde året i rad gör Anna-Lotta Larsson en julturné från norr till söder. I onsdags var det Alftas tur att få höra artisten sprida julstämning.

Annons

Julkonserter är en tradition för Anna-Lotta Larsson och i år turnerar hon tillsammans med pianisten Andreas Landegren. Detta år kommer de spela på 24 orter i Sverige och i onsdags stannade turnén i Alfta. Det var många trotsade vinterkylan och besökte Alfta kyrka när Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren uppträdde tillsammans med de lokala körerna Alfta kyrkokör, Nova och Voices, under ledning av dirigen Kerstin Stenbeck.

- Vilken himmelsk kör, vad underbart ni sjunger, utbrast Anna-Lotta Larsson efter att körerna framfört Stilla Natt.

Det blev en blandad repertoar med både roliga och allvarliga inslag men även klassiska jullåtar. Anna-Lotta Larsson valde att sjunga "Var kommer barnen in", en låt som hennes måg Per-Anders älskade att höra.

- Per-Anders bor i himlen nu och sjunger jag för er kanske han också hör den låten, sade hon.

Pianisten Andreas Landegren spelade "Butterflies" från sin första skiva och han hoppades att publiken skulle ana några fjärilar i kyrkan, trots vinterkylan.

Som avslutning bjöd sångartisterna på ett riktigt julpotpurri och Anna-Lotta Larsson hoppades att det skulle ge publiken en riktig julstämning.

Publiken ville ha mer och Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren med körer stämde in i den klassiska julvisan Tänd ett ljus, som blev en fin avslutning på konserten i Alfta kyrka.

Mer läsning

Annons