Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda startar eget

/
  • Salongen heter Unikt. Jag vill nämligen att det ska vara en unik och personlig känsla att komma in här. Jag ville ha ett enkelt och rent namn, säger Amanda Engh som hoppas hon kan växa så hon kan anställa i framtiden.
  • Det krävdes en hel del arbete med väggar och golv innan Amanda fick salongen som hon ville ha den. Hon fick bra hjälp med det arbetet.
  • Jag har alltid varit intresserad av hår och frisyrer. Men jag vet inte vad som ligger bakom, säger Amanda Engh.

23-åriga Amanda Engh har startat eget i Alfta. Unikt heter hennes egen hårsalong.

Annons

– Det känns riktigt riktigt roligt. Det är ännu lite overkligt. Jag trodde inte det skulle kunna bli verklighet att jag skulle kunna öppna en egen salong, säger Amanda Engh när vi träffar henne i den ljusa salongen i centrala Alfta.

Amanda är uppvuxen i Roteberg. Efter högstadiet i Celsiusskolan i Edsbyn gick hon ett år samhälle vid Voxnadalens gymnasium, innan hon sökte och kom in vid frisörskolan i Örebro.

– Jag tänkte frisör redan från början, men det var så höga poäng för att komma in. Jag tänkte, jag kör samhälle ett år och ser om jag vill söka igen. Jag sökte en gång till. Det fick bära eller brista. Och jag kom in på andra försöket, säger Amanda.

Läs mer om Amanda i onsdagens (28/9) Ljusnan.

Mer läsning

Annons