Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älg svårt trafikskadad

Den påkörda älgen plågades svårt. Vänstra bakbenet var av och djuret blödde kraftigt.
En grupp eftersöksjägare kunde så småningom avliva den skadade tjuren.

Annons

Bilisten som körde på älgen strax söder om Ryggesbo hade dock inte anmält olyckan till polisen. Därför vill Olle Eklund, själv polis och jägare och som var med och eftersökte älgen, påminna om att man är skyldig att polisanmäla en kollision med en älg eller annat vilt.

Man ska också märka ut var olyckan har skett, så eftersöksjägarna lättare kan få upp eventuella spår efter ett skadat djur.

– Den här älgen hade blött väldigt mycket och hade plågats väldigt mycket. Det jag är ute efter är att man gör en anmälan till polisen, när man har kört på en älg och vissa andra djur. På så sätt slipper djuren plågas om de är skadade, säger Olle Eklund.

Polis och jägarkår samarbetar, när det gäller trafikdödade och eftersök av trafikskadade djur.

Den aktuella viltolyckan upptäcktes klockan elva på dagen. Det var märken på snövallen och en grupp på fyra stycken eftersöksjägare ryckte ut till olycksplatsen efter Ryggesbo-vägen.

Det syntes att älgen hade blött väldigt mycket. Det tog tid innan man kunde hitta och avliva den skadade älgen. Jägarna upptäckte att älgen hade gått på benpipan på det brutna bakbenet.

Mer läsning

Annons