Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarbyten för många böcker på fredagen

/
  • Daniel Harrysson, Malin Zätterlund, Astrid Anens, Jennifer Söder och Ville Viljanen går i klass 5 på Celsiusskolan och tog chansen att byta böcker med varandra på Stora Bokbytardagen.

Över hela landet bytte böcker ägare när den Stora Bokbytardagen firades på fredagen. Bra idé, tyckte bland andra Malin Zätterlund och Jennifer Söder på Celsiusskolan, som passade på att byta hästböcker med varandra.

Annons

Runt lunchtid fick alla som ville i klass 4 och 5 på Celsiusskolan ta med sig en bok och gå ut på skolgården. Sedan bytte de med varandra – bort med den gamla lästa boken och in med en ny, från någon av skolkompisarna.

Klasskompisarna Malin Zätterlund och Jennifer Söder nappade.

– Jag gillar hästböcker så jag bytte till mig den här, berättar Jennifer och visar en bok ur Lisbeth Pahnkes serie om Britta och Silver.

Stora Bokbytardagen firas över hela landet och det var fjärde året i rad som den arrangerades. Några privatpersoner ligger bakom idén och första året byttes böcker på 17 platser. I år hade uppemot ett hundratal platser registrerats i förväg – och utöver dem ordnade också många skolor bokbytarstunder.

Andra skolor i kommunen firade också Stora Bokbytardagen på fredagen – också på Edsbyns bibliotek uppmärksammades dagen genom man under några timmar gav Edsbyborna en chans att komma dit och byta böcker med varandra.

Mer läsning

Annons